Alibaba, AliExpress ja 11.11 Singles Dayn menestys

Alibaba Groupin järjestämä 11.11 Singles Day alennusmyyntipäivä rikkoi jälleen kerran huikeita ennätyksiä verkkokaupan saralla.

11.11. Alibaba Group myi kaikkiaan 17,8 miljardin dollarin arvosta tuotteita ja palveluita PÄIVÄSSÄ.

Miten tämä on mahdollista?

AliExpressissä 11.11 päivän mainostaminen aloitetaan hyvissä ajoin ja aloitetaan rummuttamaan kovia alennuksia ja tarjouksia.

Puhelimessa oleva AliExpress app piippaa parhaimmillaan useita kertoja päivässä ja hehkuttaa suosituimpia tuotteita sekä tarjouksia.

Usein alennukset ’sinkkujen päivänä’ eivät todellisuudessa ole niin korkeita kuin asiakkaiden annetaan ymmärtää.

AliExpress kauppiaat nostavat hintojaan samalla tai hieman aiemmin, kun 11.11 -kampanjointi pyörähtää vauhtiin.

Tuotetta voidaan mainostaa tarjoushinnalla 39,90 $ ja normaalihinnaksi mainitaan 79,90 $ – vaikka tuotteen todellinen myyntihinta ennen mainostusta ja yleensä noin viikko Singles Dayn jälkeen laskee takaisin normaalitasoonsa – esimerkiksi 39-42$. Todellinen alennus voi siis olla vain muutamia dollareita.

Olen nähnyt myös tapauksia, joissa normaalisti myyntihinta on halvempi kuin 11.11 kampanjahinta.

Rajoitettu tarjous saa ihmiset ostamaan

Ihmiset heräävät 11.11 kampanjointiin siinä kohti, kun kauppiaat ovat jo nostaneet hintojaan, jolloin he näkevät, että sama tuote maksaa kampanjassa tyypillisesti 20-60% vähemmän.

Ihmiset suunnittelevat ostohousuja jalkaansa tällöin nimenomaan tuohon 11 investigate this site.11 tietäen, että ’halpa’ hinta on saatavilla ainoastaan yhtenä ainoana päivänä.

Yleensä tuotteiden rajoitettua saatavuutta myös mainostetaan näkyvästi ja ihmisille luodaan näin kiire ja pakko tilata NYT.

Rajoitetut erät ja rajoitettu tarjousaika toimii myös perinteisesti verkkokaupassa.

Tänä syksynä myös ruokakaupan hyllyillä on näkynyt rajoitetun ajan erikoistuotteita, kuten Estrellan sadonkorjuu perunalastut, jotka olivat myynnissä rajoitetun ajan.

Suosittelen kokeilemaan seuraavaa kampanjaa suunnitellessa esim. 5-10 kpl rajoitetun erän tarjoamista tietystä tarjoustuotteesta.

Artikkelia on kommentoitu

1 kerran

  1. Pingback: Miekkojen kalistelu Kiinan verkkokaupan hallitsijasta on alkanut | Verkkokauppiaaksi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *