Mitä maksaa omakotitalon remontti?

Luettuasi otsikon mietit varmasti, miten omakotitalon remontti liittyy verkkokauppaan – no ei suoranaisesti juuri mitenkään, mutta ydin onkin kysymyksessä.

Omakotitalon remontti – suhteellisen laaja käsite. Omakotitalo voi olla 60m2 mummonmökki Huittisissa tai 600m2 kivipalatsi Las Vegasissa.

Käytän omakotitalon remonttia vertauskuvana verkkokaupan ulkoasulle, aivan kuten remontti, ulkoasu voi olla kahden tuotteen minikauppa tai 50 000 tuotteen verkkotavaratalo – vaatimukset ja toiveet riippuvat täysin kauppiaasta eli omakotitalon asuttajasta.

Marmoria vai mäntyä lattiaan?

Jos 600m2 kivipalatsiin laitetaan marmoria joka huoneen lattiaan, on kustannus hyvin erilainen kuin mummonmökin 60m2 mäntylankkulattia.

Molemmat täyttävät vastaavan perustarpeen ja molemmat ovat täysin kelvollisia materiaaleja käyttöönsä.

Joku haluaa seiniin 100 € neliö maksavat tapetit, kun toiselle riittää Bilteman halvin seinämaali.

Jollekkin verkkokauppiaalle riittää suunnittelijan näkemys ja kokemus ulkoasun suhteen, toinen haluaa kommentoida ja hinkata jokaista ruudulla näkyvää pikseliä eri asentoon.

Jossakin kaupassa pitää olla kaikki mahdolliset verkkokauppa-alustan ominaisuudet käytössä ja vielä kymmenen räätälöityä päälle, toiselle riittää tärkeimmät ostoon liittyvät toiminnot.

Jos et määrittele tarkasti, saat hihasta ravistettuja arvioita

Kuvittele tilanne, jossa soitat remonttifirmalle ja kysyt hintaa omakotitalon remontille kertomatta tarkemmin toiveista ja tarpeista.

Firman edustaja kertoo, että remontti voi maksaa 400-40 000 euron välillä, kauhistutko hintaa ja toimijaa? Miten hän saattoi noin valtavan hintahaitarin antaa?

Ehkäpä siksi ettet ole määritellyt toiveitasi tarkemmin saat viimeaikaisten remonttien vaihteluvälin tietoosi.

Jos kuitenkin kerrot yrityksen edustajalle esimerkiksi, että talosi on 160m2 omakotitalo ja haluaisit lattiapinnat vaihdettavaksi yhtenäiseksi laminaatiksi sekä olohuoneen ja makuuhuoneiden seinät maalattavaksi, saat todennäköisesti paljon tarkemman hinta-arvion.

Jos osaat kertoa huoneiden tarkat pinta-alat, lähetät kuvia huoneista, listaat maalien värisävyt ja lattiaan valitsemasi laminaatin sekä toivotun toteutusaikataulun, voi myyjä laskea sinulle jo hyvin tarkan tarjouksen pohjautuen selvitykseen.

Kun olet ostamassa verkkokaupan ulkoasua

Jos olet tilaamassa verkkokaupan ulkoasua verkkokauppoja kehittävältä taholta, tee listaus esimerkiksi seuraavista asioista:

  • Listaa kaikki toiveesi ulkoasun suhteen vaikka ruutupaperille ylös (1/2/3-palstainen, koko sivun täyttävä vai kapea, pelkistetty vai graafinen…..)
  • Tee lista verkkokaupoista, jotka mielestäsi toimivat hyvin tai näyttävät hyvältä.
  • Tee lista ominaisuuksista, joita verkkokauppaasi kaipaat ja haluat.
  • Pohdi minkälaisen asettelun haluat etusivulle, tuoteryhmille, tuotekortille..
  • Haluatko teemaan mainos- eli banneripaikkoja

Kun teet listan toiveista tarjouspyyntösi liitteeksi, saat todennäköisesti suoraan suhteellisen tarkan arvion ulkoasuprojektin hinnasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *