Oppimisen ohituskaistalla

Kuulen ihmisten kertovan kuinka heillä ei ole aikaa opiskella uusia asioita tai lukea kirjoja.

Erityisesti lapsiperheessä tuntuu aika omiin asioihin olevan ”kortilla” ja iltaisin kun sänkyyn pääsee niin ei välttämättä tietokirjan lueskeleminen tunnu houkuttelevimmalta vaihtoehdolta.

Itse olen hieman laiskan puoleinen myös tarttumaan fyysiseen kirjaan, silti vuodessa opiskelen ja luen kymmeniä kirjoja.

Kun aloitat aamusi lukemalla tai kuuntelemalla jotain inspiroivaa, saa päiväsi täysin erilaisen startin ja draivin päälle.

Tätä kirjoittaessa kello on puoli seitsemän aamulla ja poikkeuksellisen aikaisesta aamusta huolimatta olen jo tankannut itseeni uutta tietoa puolen tunnin ajan tänä aamuna autoillessa.

Käytä ’joutoaika’ hyödyksesi

Aika on rahaa sanoo vanha sananlasku. Rahaa maailmasta löytyy, mutta aikaa meillä jokaisella on vain 24 tuntia vuorokaudessa.

Opiskelemisen suhteen aikaa kyllä löytyy, jos sitä haluaa ja käyttää hieman luovuutta.

Itse hyödynnän esimerkiksi automatkat äänikirjoja kuuntelemalla. Kuuntelen äänikirjoja myös paljon kotona tehdessäni jotain sellaista, mikä ei vaadi vahvaa keskittymistä itse asiaan.

Tällä tavalla kuunnellessa voi viikkoon mennä useampikin kirja läpi. Erityisesti automatkat menisivät muuten radiosta juontajien huonoja vitsejä ja samoja ”listahittejä” kuunnellessa – mielummin opiskelen uutta ja kehitän itseäni.

Välineet opiskelun ohituskaistalle

Autossa äänikirjoja voi kuunnella esimerkiksi CD:ltä, joka on kuitenkin vaivalloisempi tapa kuljettaa, säilyttää ja kuunnella kirjoja verrattuna Audiblen sovellukseen puhelimeen.

Mediasoitin Bluetooth yhteydellä on kaikkein näppärin vaihtoehto autosoittimeksi, jolloin puhelin on langattomasti yhteydessä soittimeen. Uusissa autoissa Bluetooth alkaa olla vakio-ominaisuus, mutta vanhempiin autoihin soittimia saa n. 100 euron hintaan – siis hyvin pieni sijoitus oppimisen ohituskaistalle.

Liikunta tai muuhun käyttöön suosittelen Miiegon AL3+ Freedom langattomia kuulokkeita. Miiegon kuulokkeissa äänenlaatu ja käyttöliittymä ovat erinomaiset. AliExpressistä löytyy samantyyliset, tosin ei yhtä laadukkaat kuulokkeet. Mobiilisovelluksen kautta hinnat ovat vielä jopa 10-20% edullisemmat.

Näiden kuulokkeiden avulla pystyn kätevästi kuuntelemaan äänikirjoja tehdessäni kotitöitä, ulkona kävellessä tai vaikka illalla sängyssä.

Kirjasuositukset verkkokauppiaille ja itsensä kehittäjille

Tuoreimpina kirjasuosituksina heittäisin seuraavat, eivät ole järjestelty erityisemmin:

Robert Kiyosaki – Rich Dad’s Retire Young Retire Rich

Grant Cardone – The 10X Rule

Michael Masterson – Ready, Fire, Aim

Muita suosituksia:

John Warrillow – The Automatic Customer

Charles Fishman – The Wal-Mart Effect

Jason Fried, David Heinemeier Hanson – Remote: Office Not Required

Brad Stone – The Everything Store

Chris Anderson – The Long Tail

PS. Audiblen Platinum vuosijäsenyys maksaa 229,50 dollaria vuodessa, sisältäen 24 kirjaa. Mistä kirjakaupasta saat kahdeksan euroa kappale maailman johtavaa tietokirjallisuutta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *