Kassajärjestelmä ja verkkokauppa samassa paketissa

Kassajärjestelmään kytketty verkkokauppa lisää suosiotaan suomalaisten kauppiaiden keskuudessa, koska monikanavaisuuden hyödyt on alettu ymmärtää ja ne halutaan aktiivisesti hyödyntää.

Useimmiten verkkokauppa rakennetaan kivijalkamyymälän lisäksi, eli myymälä on voinut toimia kymmeniäkin vuosia ennen kuin verkkokauppa päätetään rakentaa.

Viisi vuotta sitten ratkaisusta, jossa molemmat järjestelmät toimivat sulavasti keskenään, sai maksaa useiden tuhansien, jopa kymmenientuhansien integrointikulut, kehittämisen ja testaamisen.

Tänä päivänä markkinoilta löytyy useita ratkaisuja, joissa verkkokauppa ja kassajärjestelmä toimivat yhdessä, toinen toistaan tukien.

Miksi kassajärjestelmä ja verkkokauppa kannattaa integroida?

Kaksi suurinta syytä kassajärjestelmän ja verkkokaupan liittämisessä ovat hinnat ja varastosaldot.

  1. Hintojen ylläpito yhdessä paikassa. Asiakkaat odottavat saavansa samat hinnat niin verkkokaupassa kuin kivijalkamyymälässä.
  2. Varastosaldot molemmissa järjestelmissä. Varastosaldojen oikeellisuuden merkitys korostuu kun verkkokauppa ja myymälä toimivat yhdessä, yhdellä varastolla. Kun varastosaldot ovat oikein molemmissa päissä, ei synny tilanteita joissa asiakkaalle on myyty tuotteita, joita ei oikeasti ole edes varastossa. Manuaalisesti varastosaldojen ylläpidossa eri järjestelmien välillä ei ole mitään järkeä.

Miten järjestelmät voi liittää toisiinsa?

Integrointitapa riippuu käytetystä verkkokauppaohjelmistosta ja kassajärjestelmästä.

Esimerkiksi MyCashflow -verkkokauppoihin saa tällä hetkellä liitettyä mm. Logistonen Windows-pohjaista Kassa365 -järjestelmän, Tehden Oy:n pilvessä toimivan kassan sekä Solteqin raskaan sarjan Tekso -kassajärjestelmän.

Omnisell, entinen Nethit, on saumattomasti integroitunut Suomen Kassajärjestelmien SKJ-kassajärjestelmää.

Oscar Softwaren ostamassa ProsperCartissa kassa on rakennettuna ohjelmiston sisään vakio-ominaisuudeksi.

Kansainvälisiin verkkokauppa-alustoihin kuten esimerkiksi Shopifyhin on saatavilla oma kassalisäosa (pos / point of sale).

Jos verkkokauppaohjelmistossa ei vakiona ole liitäntöjä kassajärjestelmiin, on ne yleensä ostettavissa ohjelmistojen tuotekehittäjiltä navigate to this site.

Kassajärjestelmäintegraation hinnat lähtevät järjestelmästä ja toimittajasta riippuen n. 5000 eurosta ylöspäin, joka puolestaan johtaa siihen että erityisesti pienempien yritysten kannattaa miettiä kassajärjestelmän vaihtamista sellaiseen järjestelmään, johon saa verkkokaupan kiinni.

Seuraavassa artikkelissa käsittelen millainen kassajärjestelmä on hyvä verkkokauppiaan kannalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *