Sähköpostimarkkinoinnin työkalut verkkokauppiaille

Sähköpostimarkkinointi on vähän hyödynnetty, mutta käyttökustannuksiltaan edullinen markkinointiratkaisu, joka on vieläpä automatisoitavissa.

Uutiskirje- eli sähköpostimarkkinointityökaluja on maailmalla saatavilla kymmeniä, jollei satoja erilaisia.

Markkinoilla ei kuitenkaan ole kuin kaksi nimenomaan verkkokauppiaille suunnattua työkalua.

Miksi sähköpostimarkkinointi kannattaa?

Sähköpostin avulla tavoitat potentiaaliset tai jo ostaneet asiakkaat kustannustehokkaasti ja henkilökohtaisesti.

Sähköpostimarkkinointi on oikeilla työkaluilla kohdistettavissa asiakasryhmittäin suhteellisen vaivattomasti.

Sähköpostimarkkinointi on edullista. Viestien lähettäminen sähköpostimarkkinointityökalujen kautta maksaa tyypillisesti enimmilläänkin muutamia senttejä per lähetetty viesti. Työkalut varmistavat viestien perille menon tehokkaammin kuin esimerkiksi henkilökohtaisesta sähköpostista lähetetyt viestit.

Sähköpostitse voit tehdä tuotesuositukset jopa asiakkaan ostohistorian mukaan.

Käsittelen sähköpostimarkkinoinnin toteutustapoja seuraavassa artikkelissa tarkemmin.

Millainen on hyvä uutiskirjetyökalu?

Verkkokauppiaalle tärkeää uutiskirjeiden lähettämisessä on ajantasaiset postituslistat sekä asiakkaiden ostohistoria, jonka mukaan segmentoida viestejä oikeille kohderyhmille tarkemmin.

Jos myyt lemmikkitarvikkeita ja koetat myydä koiranomistajille kissanruokaa, onnistumisprosentti on todennäköisesti melkoisen surkea.

Jos taas rajaat viestisi selkeästi koiran-, kissan-, marsun- ja akvaarion omistajille erikseen, odotettavissa on kauppaa ja tyytyväisempiä uutiskirjeen tilaajia sekä asiakkaita.

Sähköpostimarkkinointiin käyttämäsi palvelun tai ratkaisun tulee myös saada viestit menemään perille asiakkaille ilman, että asiakkaiden sähköpostipalvelimet merkitsevät ne heti roskapostiksi.

Uutiskirjetyökalun tulisi mahdollistaa myös räätälöitävät ulkoasut, helppo kampanjoiden rakentaminen sekä kattava raportointi viestien avauksista, perille menemättömistä viesteistä ja markkinoinnin tuotosta.

Mitä työkaluja suosittelen?

Vaativan verkkokauppiaan sähköpostimarkkinointiin suosittelen MailChimp -palvelua, joka tarjoaa mahdollisesti markkinoiden parhaat ratkaisut verkkokaupan sähköpostimarkkinointiin ja -viestintään.

Kun verkkokauppa on integroitu MailChimpiin, pystyt kohdistamaan viestit niin uutiskirjeen tilaajien ostohistorian, ostomäärien kuin mahdollisen verkkokaupasta tilaamattomuuden pohjalta.

Voit rakentaa automaattiset viestit asiakkaille, jotka eivät ole ostaneet esimerkiksi viimeiseen kolmeen kuukauteen ja toivottaa heidät tervetulleeksi takaisin ostoksille verkkokauppaan.

Tai voit esimerkiksi lähettää alennuskoodin kaikille yli 500 eurolla ostaneille asiakkaille. Vaihtoehtoja segmentoinnille palvelussa riittää ja lähinnä kauppiaan mielikuvitus on näissä rajana.

Toinen mielenkiintoinen palvelu verkkokauppiaalle on Soundest -sähköpostimarkkinointipalvelu.

Soundest on olemukseltaan hyvin MailChimpin omainen, jossain määrin vaikuttaa palvelu saaneen vaikutteensa hyvin vahvastikkin MailChimpin puolelta.

Tähän mennessä MailChimp ja Soundest ovat ainoat selkeästi verkkokauppaan fokusoituneet palvelut, jotka olen markkinoilta löytänyt. Kuulen mielelläni jos markkinoilla on muitakin ratkaisuja nimenomaan verkkokauppiaille.

Työkaluja perinteisten uutiskirjeiden lähettämiseen

Listasin joukon uutiskirjetyökaluja, joista suurimmassa osassa on myös saatavilla ilmainen versio.

Campaign Monitor – Yksi tunnetuimpia uutiskirjetyökaluja maailmalla, kehitetty web-suunnittelijoiden työkaluksi. Helppo rakentaa perinteisiä uutiskirjeitä.

Aweber – Campaign Monitorin rinnalla yksi tunnetuista sähköpostimarkkinointiratkaisuista maailmalla.

Postiviidakko – Suomalainen, Koodiviidakko Oy:n kehittämä uutiskirjetyökalu. Suosittu erityisesti suurempien suomalaisyritysten joukossa.

MailerLite – Monipuolinen, edullinen työkalu uutiskirjeiden lähettämiseen.

GetResponse – Sisältää sähköpostimarkkinointityökalujen lisäksi ratkaisuja mm. laskeutumissivuihin ja webinaareihin.

ConstantContact – Yksinkertainen työkalu uutiskirjeiden lähettämiseen

Muita kotimaisia palveluntarjoajia: Email Factory, Emaileri, Creamailer

Seuraavassa artikkelissa käsittelen kuinka verkkokauppias voi sähköpostimarkkinointia hyödyntää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *