Kuinka s-kirjain ”tulee muuttamaan” verkkokauppaa?

Google kertoi viime vuoden syyskuussa aloittavansa tammikuun alusta suosimaan SSL-salausta käyttäviä verkkosivuja ja -kauppoja.

SSL-salauksen tunnistaa selaimen osoiteviltä, kun osoitteena näkyy esimerkiksi https://www.domain.fi. https -osoitteen alussa kertoo sivuston käyttävän SSL-salausta tietoliikenteen salaamiseen.

Konkreettisesti tämä Googlen muutos näkyy eniten Google Chromen käyttäjillä (joita on 56% kaikista tietokoneella Internetiä selaavista) osoiterivillä osoitteen vasemmalla puolella merkintänä Secure / Turvallinen tai Non-secure / Ei turvallinen riippuen siitä, käyttääkö arkaluonteisia tietoja käsittelevä verkkopalvelu SSL-salausta tietoliikenteen salaamisen.

Erityisesti iäkkäämpien käyttäjien keskuudessa tällä varmasti on suuri merkitys, lukeeko osoiterivin vieressä turvallinen vai ei turvallinen.

Jo aiemmin, vuonna 2014 Google on kertonut SSL-salauksen olevan hakukonesijoituksiin vaikuttava tekijä.

Mikä ihmeen SSL-salaus?

SSL-salaus tarkoittaa salaussertifikaattia, joka takaa, että sivusto on se joksi se itseään väittää ja, että se on turvallinen tietoliikenteen osalta.

SSL-salauksen avulla kävijän laite muodostaa salatun yhteyden selaimen ja palvelun palvelinkoneen tietoliikenteelle, jolloin kaikki niiden välillä liikutettava tieto on koodattu salaiseksi.

SSL-salausta käytetään jo mm. verkkopankeissa sekä maksunvälittäjien palveluissa estämään arkaluonteisen maksutietojen, kuten luottokorttitietojen päätymistä verkkorikollisten haltuun.

Yleensä Suomessa ainoastaan isommat toimijat ovat hankkineet verkkokauppaansa SSL-salauksen, mutta Googlen linjaukset SSL-salauksen omaavien sivustojen suosimisesta niin Chromen näkymässä kuin hakukoneen tuloksissa on antanut vauhtia salausten määrän kasvulle verkkokaupoissa.

SSL-salauksen voi tietysti hankkia myös epärehellisille sivustoille, jotka käyttävät tietoja väärin, mutta verkkokaupoille SSL on ehdottomasti luottamuselementti.

Miksi SSL kannattaa hankkia viimeistään nyt?

  • Kävijöiden ja verkkokaupan välinen tietoliikenne on jatkossa salattua
  • Ehkäiset tietojenkalastelua ja verkkorikollisuutta liikuttamalla arkaluonteiset tiedot salattuina
  • Google arvostaa hakutuloksissaan salatut verkkopalvelut korkeammalle, hakukonenäkyvyytesi ei saa negatiivisiä pisteitä puutteesta
  • Asiakkaasi luottavat salattuihin yhteyksiin ja kauppoihin enemmän, erityisesti Chromella salaus korostuu nyt huomattavasti enemmän kuin aiemmin

Kuinka SSL-salauksen voi hankkia?

  • Jos käytät ylläpidettyä verkkokauppa palvelua, hoituu asia helpoiten kääntymällä palveluntarjoajasi tai teknisen kumppanisi puoleen
  • Jos ylläpidät itse palvelimia tai käytät webhotellia, voit hankkia SSL-salauksen esimerkiksi SSLs.comin kautta, joka yleensä on edullisimmin tarjonnut kaupalliset SSL-salaukset. Kannattaa kuitenkin tutustua myös avoimeen Let’s Encryptiin.
  • Kaupallisissa SSL-salauksissa yleisimpiä salaussertifikaattien myöntäjiä ovat GeoTrust ja Comodo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *